Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ruladă cu cremă și căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 4 oua, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 25 g zahar pudra, 75 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, zahar pentru rulat.
Umplutura: 300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine (sau de alte fructe), 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni.

Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine (cu mixerul) cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana ce devin cremoase si se albesc. Albusurile si zaharul pudra se bat spuma, se cerne peste ele faina si praful de copt, se amesteca si se incorporeaza usor in galbenusurile frecate cu zahar. Aluatul astfel preparat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie si se coace imediat - 15-20 de minute - in cuptorul incins la 170 grade C. Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un stergar presarat cu zahar, se indeparteaza hartia, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
Separat, se amesteca iaurtul cu siropul. Gelatina se inmoaie in apa rece, se stoarce, se adauga doua linguri de apa, se pune pe foc intr-o craticioara si se lasa sa se dizolve incet la temperatura mica. Apoi se incorporeaza in amestecul de iaurt si sirop si se lasa sa se raceasca. Cand s-a intarit, se introduce frisca batuta. Se deruleaza usor aluatul si se unge cu crema, dupa care se ruleaza din nou si se baga la frigider sa se intareasca. Inainte de-a o servi, rulada se taie felii si pe fiecare felie se asaza cateva capsuni spalate, curatate si, eventual, taiate in doua.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.