Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ruladă cu cremă de zmeură
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blatul: 4 oua mijlocii, 2 linguri apa calduta, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 125 g faina.
Umplutura: 400 g zmeura, 150 g smantana groasa, 150 g iaurt, 75 g zahar pudra, 5 foi gelatina alba, 2 linguri lichior (de zmeura, coacaze, etc.), 1 albus, 200 ml frisca batuta, 1-2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se bat spuma ouale cu apa calduta si se incorporeaza - putin cate putin - zaharul tos, cel vanilat si, la sfarsit, faina.
Aluatul astfel obtinut se intinde pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna imediat pe un servet, peste care s-a presarat zahar, se uda hartia de pe blat cu putina apa si se indeparteaza usor. Se acopera blatul cu un alt servet umezit si se lasa sa se raceasca.
Se spala zmeura si se zvanta. Din 150 g de zmeura se face un piure, in care se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina inmuiata in apa rece se dizolva in lichiorul incalzit, se adauga 2 linguri de piure si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se incorporeaza frisca si albusul batut spuma, se pune la rece si se lasa pana incepe sa se inchege.
Se intinde crema peste aluatul de blat, se presara ici-colo zmeura ramasa, se ruleaza blatul cu ajutorul servetului. Se aseaza rulada cu “lipitura” in jos pe un platou, se tine 3 ore la frigider si inainte de a o servi se pudreaza cu zahar.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.