Roastbeef provensal 
    
    Rețetă tradițională din Franța 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 50 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Porții: 4
    
  
    
     
    Ingrediente: 1 kg carne, 2 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare, 4 linguri de ierburi provensale (maghiran, salvie, rozmarin, busuioc, oregano, cimbu de grădină, cimbrișor, mentă piperată), piper negru, 1 linguriță praf de usturoi.
    
  Mod de preparare: Carnea se curăță, se sărează și se piperează. Uleiul se amestecă cu usturoiul și cu condimentele. Se unge carnea și se lasă acoperită pentru cîteva ore la loc rece. 
Se pune carnea într-un vas rezistent la foc, se presară cu pesmet și se frige aproximativ 40 minute la temperatura de 225°C. 
Se servește cu cartofi și salate de crudități.
     
     |