Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Quiche Lorraine
Rețetă tradițională din Franța

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 250 g făină, 5 ouă, un vârf de cuțit de sare, 125 g unt de la frigider, 1-2 linguri apă rece, de la gheață, 250 g bacon afumat, 100 g Emmentaler, 250 g smântână, piper alb, puțină nucșoară.

Mod de preparare: Se cerne făina pe o planșetă, se face o adâncitură la mijloc, în care se pun un ou și sarea. Se adaugă untul tăiat fulgi și se frământă repede, cu degetele, adăugând și apa, puțin câte puțin, până se obține un aluat sfărâmicios. Se adună aluatul sub formă de minge, se învelește în folie și se lasă 30 de minute la frigider. Feliile de Emmentaler se taie în cubulețe egale, la fel și baconul. Pe o planșetă presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie subțire, cu care se îmbracă o formă rotundă (26 cm diametru), unsă cu unt; se ridică și marginile cu circa 3 cm. Se înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță, se acoperă cu bucățele de bacon și de brânză. Se bat restul de ouă, se adaugă smântâna, un pic de sare, piper și nucșoară (după preferință). Se întinde compoziția de ouă peste aluat și se coace quiche-ul în cuptorul încins circa 30 de minute, la foc potrivit.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.