Pui la capac 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
     
    Ingrediente: Un pui intreg, sare, piper, cimbru, ulei.
    
  Mod de preparare: Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cit mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei. 
Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul. 
Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcindu-se de 1, 2 ori de pe o parte pe cealalta. 
Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac. 
Se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau orice alte garnituri si cu vin alb.
     
     |