Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pui cu sos de ton
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui intreg (1,2 kg), piper pisat (mai mare), zeama de la 2 lamai, sare, 1 morcov, 3 tulpini de telina, 1 ceapa, 1 cutie de ton in suc propriu (150 g), 2 linguri capere, 7 linguri ulei, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura busuioc (plus cateva frunzulite pentru garnisit), 1 galbenus, 1 ceapa mica de arpagic, piper macinat.

Mod de preparare: Se spala bine puiul cu apa rece si se freaca cu piperul pisat. Intr-o oala de supa, se toarna 3 l de apa, zeama de la o lamaie, se adauga o lingurita de sare si se pune pe foc. Morcovii si telina se curata si se taie bucati, ceapa se taie in patru si se introduc toate in apa. Cand incepe sa clocoteasca se pune si puiul si se lasa sa fiarba incet 60-90 de minute. Se scurge tonul, se marunteste impreuna cu caperele (eventual in mixer) si se amesteca cu 2-3 linguri de ulei si verdeata tocata marunt. Apoi, se prepara o maioneza din galbenus, 1 varf de cutit de sare, 2 linguri de zeama de lamaie si uleiul ramas, turnat putin cate putin. In aceasta maioneza se incorporeaza ceapa taiata marunt, piureul de ton si cateva linguri de supa racita si se amesteca pana ce sosul incepe sa se-ngroase. Se sareaza, se pipereaza si, la nevoie, se mai adauga putina zeama de lamaie. Se scoate puiul din supa, se lasa sa se scurga si sa se mai raceasca, se indeparteaza pielita si se desface in bucati mari (picioare, pulpe, piept), peste care se toarna sosul de ton cu maioneza, se garniseste cu frunzulite de busuioc si se serveste cu paine alba si vin rosu.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.