Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pui cu portocale
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 1 pui mare, 6 portocale, 1 crenguță rozmarin, 1 cub concentrat de pasăre, 500 ml coniac, 20 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180 grade C.
Sărați și piperați puiul pe dinăuntru și introduceți crenguța de rozmarin, puneți-l într-o cratiță, presărați peste el bucățele de unt, dați-l la cuptor și lăsați-l să se pătrundă circa 30 min.
Între timp, spălați două portocale și decupați cu un cuțit ascuțit fîșii lungi de coajă, pe care le tăiați bastonașe subțiri. Țineți-le două minute în apă clocotită și lăsați-le să se scurgă.
Curățați complet cele două portocale plus încă două, desfaceți-le în bucăți și puneți-le deoparte.
Stoarceți cele două portocale rămase și păstrați zeama.
Scoateți puiul rumenit pe un platou, puneți de jur împrejur bucățile de portocală, înveliți platoul cu o folie de aluminiu și țineți-l la cald.
Strecurați sosul din cratiță, turnați-l înapoi, adăugați concentratul de pasăre, coaja și zeama de portocală și lăsați-l să dea în clocot.
Turnați coniacul într-o crăticioară, lăsați-l să se încingă, flambați-l cu multă grijă și turnați-l în cratița cu sos. Acoperiți puiul cu sosul fierbinte și serviți-l imediat, cu o garnitură de orez fiert.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.