Pui cu 40 de căței de usturoi 
    
    Rețetă tradițională din Franța 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 1 h 30 min.
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
     
    Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg), 40 catei de usturoi, doua foi de dafin, 6 crengute de cimbru, doua crengute de rozmarin, doua linguri ulei de masline, sare, piper.
    
  Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se aseaza puiul intr-o cratita si de jur-imprejur cateii de usturoi, foile de dafin, rozmarinul si cimbrul ramas. Se toarna deasupra uleiul si se acopera cratita cu un capac. Se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180 grade C si se lasa puiul sa se fragezeasca o ora si un sfert. 
Se serveste direct din cratita, cu paine prajita unsa cu miez de usturoi.
     
     |