Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură de mere cu rouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg mere, 350 g zahăr, 12 gălbenușuri de ou, 3-4 linguri făină, 3/4 l lapte fierbinte, 1 vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare: Se unge o tavă cu unt (sau margarină) și se așează în ea 2 kg de mere curățate și tăiate cubulețe. Se presară cu 100 g de zahăr și se dă la cuptor, să se înmoaie.

Se amestecă 6 gălbenușuri cu 100 g de zahăr, 3/4 l de lapte fierbinte și 3-4 linguri de făină, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se amestecă până devin ca o smântână groasă.

Se toarnă peste merele din cuptor și se acoperă compoziția cu un strat de bezea.

Pentru aceasta, se bat bine 6 gălbenușuri cu 150 g de zahăr.

Se mai lasă în cuptor, la foc mic, până ce se coace și bezeaua.

Se scoate prăjitura din cuptor și se acoperă cu hârtie, ca să apară "roua".





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.