Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură cu vișine și cireșe
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 500 g mascarpone, 250 g brînză de vacă, 250 ml frișcă, 125 ml iaurt, 6 ouă, 320 g zahăr tos, 300 g vișine, 300 g cireșe, zahăr vanilinat, 180 g făină, 1/2 linguriță de sare, 5 g gelatină, mentă, ulei.

Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se topește la bain-marie. Ouăle se mixează împreună cu 180 g zahăr tos, două pliculețe cu zahăr vanilinat și sarea, pînă cînd își dublează volumul.
Se adaugă făina, se amestecă și compozița rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei.
Se introduce în cuptor și se coace la foc mediu circa 10-15 minute. Se îndepărtează hîrtia, se taie blatul în două foi și se lasă la răcit.
Într-un vas mai mare, se amestecă iaurtul, brînza mascarpone, brînza de vacă și zahărul tos rămas.
Se mixează pînă cînd nu se mai simte zahărul, se adaugă frișca mixată, gelatina răcită și se amestecă.
Se pune o parte din cremă peste o foaie, se suprapune cealaltă foaie și se unge cu restul de cremă. Se decorează cu cireșe și vișine fără sîmburi și mentă.
Dacă nu avem cireșe și vișine proaspete, putem folosi fructe din compot.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.