Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură cu orez și brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul fraged: 300 g faina, 100 g alune macinate, 200 g unt (margarina), 100 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 1 varf de cutit de sare, 1 ou.
Compozitia de orez: 3 oua, 500 g branza de vaci, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 g zahar, 20 g amidon, 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert.
In plus: grasime pentru uns tava, 8 piscoturi, 1,2 kg mere.

Mod de preparare: Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200oC) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180oC) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.