Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcințele de morcovi cu garnitură de ciuperci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru placintele: 500 g morcovi, 1 cartof mare (160 g), 3 bulbi de praz, 2-3 crengute cimbru, 1 ou, 1 lingura faina, piper, 60 ml ulei.
Pentru garnitura de ciuperci: 750 g ciuperci, 1 ceapa mica (de arpagic), 30 g unt (margarina), sare, piper, 2 linguri otet aromat, 2-3 linguri suc de mere, 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 40 g cascaval.

Mod de preparare: Placintelele: Morcovii si cartoful se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica, prazul se taie felii subtiri si se amesteca toate cu frunzele de patrunjel verde, se sareaza si se pipereaza. Separat, se amesteca bine oul cu faina. Din amestecul de legume se fac 20 de placintele, se dau prin ou si se prajesc, pe rand, circa 6-8 minute, in uleiul incins, intorcandu-se cand s-au rumenit pe cealalta parte. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta, se acopera cu un capac si se tin la cald in cuptorul incins la 100 grade C.
Garnitura: Se curata ciupercile si se taie felii. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile, se prajesc si ele 3-4 minute, amestecand incontinuu. Se sareaza, se pipereaza, se sting cu otet/suc de mere si zeama de zarzavat si se lasa sa dea in cateva clocote.
Placintelele calde se servesc impreuna cu garnitura de ciuperci, peste care se presara cascavalul ras.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.