Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcințele de ceapă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 cepe mari, 4 căței de usturoi, 1 ceașcă făină, 1 ou, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță praf de chili (sau boia), ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Se curăță ceapa, se taie mai întîi în două și pe urmă rondele foarte fine. Usturoiul curățat se toacă mărunt.
Se amesteca făina cu praful de copt și praful de chili (boiaua), se adaugă apă cît cuprinde și se face un aluat cremos, în care se încorporează apoi ceapa și usturoiul.
Se toarnă uleiul într-o tigaie mare, cu fundul drept (stratul de ulei să măsoare 2 cm), se ia cîte o lingură din aluat și se pune în tavă. Plăcințelele se prăjesc pe ambele părți, pînă ce se pătrund și se rumenesc frumos. Se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă și se servesc fierbinți, cu ketchup sau sos de chili.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.