Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcinte de varză acră cu sos de smântână și ceapă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 400 g cartofi (rezistenți la fiert), 300 g varză acră, 1 ou, 2 gălbenușuri, 1 lingură făină, sare, piper, 1 linguriță chimen măcinat, unt pentru prăjit, 1 legătură ceapă verde, 200 g smântână, 1 linguriță frișcă, 100 g unt.

Mod de preparare: Se spală cartofii, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se storc. Se toacă mărunt varza acră. Se amestecă varza cu cartofii, oul, gălbenușurile de ou și făina. Se condimentează cu sare, piper și chimen.

Se topește untul într-o ulcică, apoi se strecoară și se pune într-o tigaie la încins. Din compoziția de varză și cartofi se ia cu lingura de supă și se formeaza plăcințele (cât jumătate de palmă), care se prăjesc pe fiecare parte 3-4 min.

Pentru sos: se spală ceapa verde, se usucă și se taie în inelușe subțiri. Se amestecă frișca cu smântâna, sarea și piperul. Se adaugă ceapa tocată. Se pun plăcințelele în farfurie și se acoperă cu sos.

Alături, se poate servi o salată de legume, pește sau friptură.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.