Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcinte de mălai cu măsline
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g faina, 150 g malai, un cubulet de drojdie, o lingura zahar, 1/8 l ulei de masline, o lingura sare, 100 g masline verzi fara samburi (sau miez de nuca), grasime pentru uns tava, o lingura de sare grunjoasa.

Mod de preparare: Se pun intr-un castron cateva linguri de faina, malaiul si la mijloc se face o gropita in care se introduce drojdia (maruntita) si zaharul, pentru a se prepara o maia.
Se toarna deasupra 375 ml de apa calduta, se ia putina faina (de pe margini) si se amesteca.
Se acopera vasul si se lasa 15 minute la loc cald.
Se incorporeaza restul de faina, sarea si uleiul. Se framanta un aluat neted (la-nceput cu mixerul, apoi cu mana).
Se adauga maslinele tocate in bucati mai mari sau samburii de nuca taiati.
Se imparte aluatul in 12 bucati, se fac placinte rotunde si se asaza pe o tava unsa.
Se presara cu sare, se acopera cu un stergar si se mai lasa 15 minute sa se odihneasca.
Se coc 20 de minute in cuptorul incins la 230 grade C. Se pot servi cu Pesto.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.