Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă cu praz (I)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 350 g faina, 1/2 cub de drojdie (20 g), 1/2 lingurita zahar, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, faina pentru intins aluatul si pentru tava, grasime pentru uns tava.
Pentru umplutura: 1,3 kg praz, 3 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, 100 g masline negre (eventual fara samburi), 350 g smantana, 5 oua, nucsoara rasa, cimbru, 200 g telemea.

Mod de preparare: Aluatul: se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si in ea se sfarama drojdia bucatele. Se adauga zaharul si circa 100 ml de apa calduta, se acopera cu faina de pe margini si se face un aluat vascos. Se acopera vasul si se lasa sa creasca 20 de minute intr-un loc cald. Se adauga uleiul de masline, sare si 75-100 ml de apa calduta si se framanta bine (mai intai cu mixerul, apoi cu mana), pana ce se obtine un aluat neted. Se mai lasa 30 de minute la cald (tot acoperit), apoi se intinde pe planseta usor infainata. Se unge tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, ridicandu-l pe margini (cam 2 cm).
Umplutura: se spala prazul, se curata de mustati, se taie rondele, se caleste in uleiul fierbinte, se sareaza si se pipereaza.
Se aseaza prazul si maslinele pe aluat si deasupra se toarna smantana batuta bine cu oua, sare, piper, nucsoara si cimbru. Se presara cu telemeaua zdrobita si se coace 30 de minute in cuptorul incins (170 grade C). Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.