Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă cu mere
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 500 g faină, 1/2 pahar de apă caldă, 1 lingură ulei, 1/2 lingură de sare.
Pentru umplutură: 1,5 kg mere, 300 g zahar, 50 g zahăr vanilat, scorțișoară, pesmet, coajă rasă de lămâie.

Mod de preparare: Aluatul: Cernem făina într-un castron, amestecăm cu apa călduță (în care dizolvăm sarea) și ulei până când obții o cocă potrivit de moale. Frământăm câteva minute până devine elastică și potrivit de moale, o strângi ca pe o minge și o lași la dospit 20-30 min. Tăiem aluatul frământat în 2-3 bucăți pe care apoi le întindem cu sucitorul.
Compoziția: Merele sunt decojite și le dăm prin răzătoare, le amestecăm apoi cu zahar, zahăr vanilat, scorțișoara, coaja de lămâie și puțin pesmet.
Peste foaia unsă cu ulei presărăm pesmet, punem merele, apoi rulăm și le așezam în tava unsă. Toate foile le ungem cu ulei și le coacem la foc potrivit.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.