Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă cu carne de pui și șuncă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: O porție de aluat fraged (3 pahare făină, 200 g unt, 200 g smîntînă, 3 gălbenușuri, puțină sare), 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g), 2-3 linguri ulei, 60 g unt, 1 ceapă mijlocie tocată, 1/3 ceașcă făină, 1 1/2 ceașcă lapte, 1 lingură muștar gros (cu bobul mare), 1 ceașcă de cașcaval ras, 150 g șuncă slabă tăiată fîșii, 1/2 ardei gras roșu tăiat cubulețe, 3 cepe verzi tocate, sare, piper negru măcinat, 2 ouă fierte (tari) tăiate în 4, 375 g aluat de foetaj (congelat), 1 ou bătut.

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210 grade C și se unge cu unt topit sau cu ulei o formă rotundă (22 cm) și înaltă. Se întinde aluatul fraged pe planșeta înfăinată și se îmbracă cu el forma (fundul și marginile). Se acoperă aluatul cu hîrtie pentru copt, se pune peste hîrtie un strat de boabe de fasole sau de orez și se coace aproximativ 7 minute. Se scoate aluatul din cuptor, se îndepărtează hîrtia și boabele, se da încă 8 minute la cuptor și, cînd s-a rumenit frumos, se lasă să se răcească.
Carnea spălată și zvîntată se taie bucăți de 2 cm și se prăjește - pe rînd - în uleiul încins, pînă ce se pătrunde și se rumenește ușor.
Se încinge untul într-o cratiță potrivită și se călește ceapa pînă ce devine sticloasă. Se adauga făina, se amestecă cu ceapa la foc mic, circa 1 minut, pînă ce se îngălbenește și se stinge cu laptele turnat puțin cîte puțin. Se amestecă bine, la foc potrivit, pînă ce fierbe sosul și se îngroașă, după care se dă deoparte. Se încorporează muștarul și cașcavalul ras și, cînd s-a mai răcit puțin, se adaugă șunca, ardeiul, ceapa verde și bucățile de pui. Se amestecă toate și se gustă de sare și piper. Jumătate din compoziție se toarnă în forma cu aluatul copt, se așează deasupra sferturile de ou, se acoperă cu cealaltă jumătate de compoziție și se ridică puțin umplutura la mijloc, cu o lingură mare.
Se întinde aluatul de foetaj pe o planșetă înfăinată și se lipeste peste aluatul din formă, ale carui margini au fost unse de jur împrejur cu ou. Se taie la dimensiunea potrivită, se unge pe toată suprafața cu ou și se ornează - eventual - cu aluatul tăiat. Se face focul mai mic (180 grade C), se dă plăcinta la cuptor - circa 45 de minute - să se rumenească frumos și se servește fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.