Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Piftie de porc și vițel (răcitură)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg de picioare de porc și vițel, 3 l apă, o căpățînă mică de usturoi, sare.

Mod de preparare: Piftiile se pot face din picioare și din urechi de porc, de asemenea din picioare de vițel. Mai gustoase sunt cele amestecate.
Se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, două picioare de porc și două de vițel, bine spălate și curățite. Se lasă să fiarbă descoperite, la foc mic, și din când în când se ia spuma. Se sărează. Sânt gata atunci când carnea se desface ușor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci și se așază carnea în farfurii. Zeama se curăță de grăsime și se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă și se lasă să se limpezească. În caz contrar se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se poate adăuga în zeamă puțin usturoi pisat, înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii și se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite se pot răsturna, ștergând fundul farfuriei cu un șervet muiat în apă fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.