Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Piftie de porc (răcitură) (I)

Ingrediente: 1 kg de picioare de porc, 3 l de apă, 1 căpățînă mică de usturoi, sare.

Mod de preparare: Piftiile se pot face din picioare și urechi de porc, bine spălate și curățate. Se lasă să fiarbă descoperite la foc mic și se ia spuma din cînd în cînd. Se sărează (aproximativ o lingură de sare), se pune căpățîna de usturoi. Sînt gata atunci cînd carnea se desface ușor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci și se așează carnea în farfurii. Zeama se curăță de grăsime și se încearcă dacă este destul de legată, punînd cîteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă și se lasă să se limpezească. Altfel se lasă pe foc, să mai dea cîteva clocote. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii și se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite, se pot răstrurna, ștergînd fundul farfuriei cu un șervet înmuiat în apă fierbinte. După gust, se condimentează cu boia și piper.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.