Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Piept de pui pe pat de cuș-cuș
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 piepturi de pui, 500 g prune, 300 g cuș-cuș, 1 ardei capia, 2 cepe, zahăr brun, suc de lămîie, usturoi, 1 lingură sos de soia, oțet balsamic, 5 felii ghimbir proaspăt, cimbru, ulei de măsline, sare, piper, varză albă.

Mod de preparare: Cepele se toacă peștișori. Ardeiul capia se toacă în cubulețe. Prunele se curăță de sîmburi, se spală și se scurg de apă.
Se pun într-o cratiță, împreună cu două linguri de zahăr brun, feliile de ghimbir, două linguri de suc de lămîie, ceapa, ardeiul capia și oțetul balsamic. Se fierbe pînă cînd prunele s-au înmuiat. Se opresc cîteva prune într-un castronel, iar restul se mixează intr-un blender.
Piepturile de pui se spală, se condimentează și se pun într-o tavă. Se toarnă ulei de măsline, se presară doi căței de usturoi tăiați în feliuțe și cimbrul.
Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor și se lasă 25-30 de minute.
Cuș-cuș-ul se opărește cu puțină apă fierbinte, se amestecă bine cu două linguri de ulei, sare și piper.
Se servește alături de piepturile de pui, sosul pasat, presărat cu verdeață tocată și prunele oprite.
Se servesc alături de o salată de varză albă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.