Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pește pane cu piure de cartofi și țelină
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru piure: 1/8 l apa + Delikat, 1 radacina de telina (300 g), 3 cartofi mari (300 g), 1 lingura smantana, sare, piper, 2 fire patrunjel verde.
Pentru pestele pane: 300 g file de cod (cam 4 bucati), 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura faina, 1 ou, 2 linguri cascaval ras, o punga de cartofi prajiti, sare, piper, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Piureul: se pune apa cu Delikat-ul la fiert si cand da in clocot se introduc in oala cartofii si telina - curatate si taiate cubulete. Se lasa sa fiarba 10 minute. Cand sunt gata, se zdrobesc in zeama in care au fiert, se amesteca cu smantana, se sareaza, se pipereaza si se presara cu patrunjel verde tocat.
Pestele pane: se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie ca sa ramana tare. In trei farfurii adanci se pun (separat) oul batut, faina si cascavalul ras, amestecat cu cartofi prajiti sfaramati. Se zvanta pestele din nou, se sareaza, se pipereaza, se da mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma prin cascavalul cu Chips. Se pune uleiul la incins si se prajeste pestele cca 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.
Se serveste fierbinte cu piureul de cartofi si telina.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.