Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Penne Mammarosa
Rețetă tradițională din Italia

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 400 g penne rigate, 300 ml suc de roșii, 1 ceapă, busuioc proaspăt, 150 g spek (tip de jambon afumat si feliat), 2 linguri smîntînă, 80 g brînză pecorino (de oaie ), ulei de măsline, sare, piper negru.

Mod de preparare: Căliți ceapa în puțin ulei de măsline, apoi adăugați sucul de roșii, busuiocul, sarea, puțin piper negru și, dacă e cazul, puțin zahăr, pentru a reduce aciditatea roșiilor.
Prăjiți jambonul tăiat feliuțe subțiri, apoi lăsați-l să se scurgă de ulei (se va folosi la final).
Sosul va fi gata în 15 min. În acel moment, e timpul să combinați într-o tigaie înaltă și largă feliuțele de jambon, sosul de roșii, pastele fierte (în apă cu sare, cît scrie pe pungă) și să puneți totul la foc viu. Cînd s-a legat compoziția, se adaugă 2 linguri de smîntînă și se amestecă repede. Se porționează în farfurii și se presară brînză rasă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.