Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pateuri umplute cu praz și șuncă

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g praz, 1 lingură ulei, 100 g șuncă de Praga, piper, boia dulce de ardei, 200 g brânză brie sau feta, 240 g foi de aluat, puțină făină, 1 gălbenuș, 1 lingură lapte.

Mod de preparare: Se curăță prazul, se spală, se taie în rondele subțiri și se călește în uleiul încins. Se adaugă șunca și se rumenește ușor. Se condimentează cu piper și boia după gust, apoi se lasă amestecul să se răcească. Brânza se taie în cubulețe mici și se amestecă cu compoziția de praz. Foile de aluat se așază una peste alta și se întind pe o planeștă presărată cu făină. Se taie apoi 8 pătrate, în mijlocul cărora se repartizează umplutura de praz și brânză. Gălbenușul se bate cu laptele și se ung marginile pătratelor de aluat, care se împăturează în triunghi; se presează marginile cu o furculiță. Se ung pateurile cu restul de gălbenuș și se coc în cuptorul încins la foc mic cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.