Pate din somon afumat 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 10 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
     
    Ingrediente: 125 g somon afumat, 50 g unt la temperatura camerei, 75 g smîntînă, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 lingură zeamă de lamîie.
    
  Mod de preparare: Se curață somonul de oase și piele. Se zdrobește cu furculița. Se amestecă cu untul moale și smântâna. Se adaugă zeama de lămâie, mărarul și pătrunjel tocat și se amestecă până se încorporează. Dacă doriți puteți pune mai multă smântână, până la 150 g. 
Se dă la frigider câteva ore. Se servește cu pâine prăjită. Se poate decora cu fire de mărar sau pătrunjel. 
Dacă doriți puteți înlocui smântâna cu smântană pentru frișcă, bătută puțin sau crème fraîche.
     
     |