|  Păstrăvi în aspic Rețetă semi-vegetariană
 
 
 
    
    Timp de preparare: 30 min.
    
 Complexitate: redusă
 
 Porții: 4
 
 
 
    Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, zarzavat pentru supă (morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, o ceapă), 1 foaie de dafin, 4 foi de gelatină, 300 g ciuperci.
    
 Mod de preparare: Păstrăvii (curățați și spălați) se fierb împreună cu zarzavatul (curățat, spălat și tăiat în jumătăți sau sferturi) și cu ciupercile (curățate și spălate). Se scot apoi peștii pe un platou mai adînc. Se așează ciupercile împrejurul lor, apoi se strecoară zeama și se dizolvă în ea foile de gelatină, amestecîndu-se bine. Se toarnă zeama peste păstrăvi și ciuperci și se dă platoul la rece, pentru ca să se prindă aspicul.
 |