Păstrăvi cu sos de smântână și verdețuri 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 50 min.
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
     
    Ingrediente: 4 păstrăvi, ulei, sare, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură busuioc, 1 fir de praz, 30 g unt, 125 ml vin alb sec, 250 ml zeamă de pasăre, 1 linguriță făină, 150 g smântână groasă, piper boabe.
    
  Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală și se lasă la scurs. După ce s-a zvântat, se sărează, se unge fiecare bucată cu ulei, se învelește în folie și se frige în tavă. Între timp, se prepară sosul: se spală verdețurile și se toacă mărunt. Prazul se curăță, se spală și se taie rondele. Se încing 20 g unt într-o tigaie, se călește prazul, apoi se stinge cu vin și supă de pasăre. După ce a dat în clocot, se adaugă făina frecată cu restul de unt. Se lasă sosul să fiarbă 8 minute la foc potrivit. Se adaugă apoi smântâna și se condimentează cu sare și boabe de piper. La sfârșit, se pun și verdețurile. Se scoate peștele din tavă, se îndepărtează folia și se servește cu sosul de smântână și verdețuri deasupra.
     
     |