Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină

Ingrediente: 500 g carne fiartă și cîntărită, dupa ce s-a scos de pe oase, 250 ml supă de carne, 6 foi de gelatină sau 20 g granule de gelatină, 200 ml smîntînă dulce sau frișcă, 100 g unt, condimente de pasteta, o linguriță de sare.

Mod de preparare: Părțile mai moi de la găină sau pui mai mare (piept, pulpe, aripi) se pun la fiert în apă clocotită, împreună cu o linguriță de sare, ca să se formeze la suprafața cărnii un strat întărit care nu va permite sucului din ea să treacă în supă, astfel carnea va rămîne mustoasă și fragedă. Se adaugă imediat și zarzavat de supă și se lasă să fiarbă la foc mic, după ce a dat din nou in clocot, pînă cînd carnea se înmoaie bine. Dacă se folosește carne de găină, este preferabil ca aceasta să fiarbă în oala sub presiune împreună cu zarzavatul; astfel carnea va rămîne suculentă. În oricare variantă, carnea se lasă să se răcească în supă ca să capete un gust mai pronunțat de zarzavat. În 250 ml de supă rece, se înmoaie gelatină circa o oră, pînă se umflă și absoarbe lichidul. În acest timp, carnea se scoate de pe oase și se trece de 3 ori prin mașina de tocat. Tocătura se adaugă la untul frecat pînă ce se înmoaie și se amestecă bine cu frșscă sau smîntînă de bună calitate, cu condimentele și sarea. Supa cu gelatină se încălzește pe un vas cu apă fierbinte, amestecînd pînă cînd se topește bine gelatina, apoi, aproape rece, se adaugă în compoziția precedentă cu care se amestecă pînă cînd se omogenizează și imediat se așează în forma lungă șI îngustă, unsă în prealabil cu unt solid; se presează bine cu lingura ca să nu rămînă goluri, se nivelează și se introduce în frigider, unde se lasă 2-3 ore să se închege. Pentru a scoate cu ușurință pasteta din formă, se trece cu cuțitul pe margini, ca să se desprindă, se pune platoul deasupra ei și se răstoarnă. Dacă pasteta nu cade imediat, forma se acoperă cu un șervet udat cu apă fierbinte și bine stors, care se lasă 1-2 minute ca să se încălzească untul; imediat, pasteta se va desprinde. În compoziția de mai sus se pot adăuga pentru gust mai picant: o cutie de sardele cu tot untdelemnul respectiv sau 100 g ciuperci călite împreună cu o ceapă mică tăiată mărunt în 2 linguri de untdelemn (pînă ce scade apa ce o lasă și se înmoaie), o lingură cu mazăre boabe (fiartă) sau un morcov fiert și tăiat în cuburi mici. Toate acestea vor da un aspect frumos, cînd pasteta se va tăia în felii.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.