Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pârjoale de pește în sos de ceapă
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg pește congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceașcă de ulei, pesmet, boia dulce.

Mod de preparare: Din peștele curățat de solzi și de oase și pe jumătate decongelat, tăiat cubulețe mici, o ceapă tocată mărunt, un ou, sare și piper măcinat se prepară un amestec omo­gen și se fac pârjoale care se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei fier­binte. Se scot separat pe o farfurie.

Cartofii se curăță de coajă, se taie rondele și se pun cu două cepe tăiate peștișori să se prăjească în uleiul rămas de la pârjoale. Se înmoaie ușor, se adaugă o cană de apă caldă și sare și se aco­peră cratița. Se fierbe mân­carea încet, colorată cu o linguriță de boia dulce de ardei.

Se pun pâr­joalele în sos, se lasă să clocotească 10 mi­n. împreună și se servește totul cald, cu zeamă de lă­mâie stoarsă peste pârjoale, cu pâi­ne proaspătă sau prăjită și cu vin alb.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.