Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pâine cu miere și nuci
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 ml apă călduță, 1 cub de drojdie proaspătă sau 1 1/2 pachet drojdie uscată, 2 lingurițe sare, 1 lingură miere, 350 g făină albă, 150 g fulgi de ovăz, 200 g nuci.

Mod de preparare: Se pun într-un vas drojdia dizolvată în puțină apă călduță, sarea și mierea și se amestecă bine cu telul. Se adaugă făina cernută, fulgii de ovăz, nucile tăiate și atâta apă călduță cât e nevoie pentru un aluat potrivit de tare. Se frământă bine aluatul, se acoperă și se lasă să crească la cald cca 30 de minute. Se mai frământă puțin. Se modelează coca în formă de pâine rotundă sau ovală, se pune într-o formă tapetată cu hârtie pergament (sau unsă cu margarină) și se mai lasă să crească 15 minute. Se coace în cuptorul încins 30-35 de minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.