Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pâine cu mac
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 1/2 cești de făină amestecată cu un plic de praf de copt, 1/4 ceașcă zahăr, 1/4 ceașcă semințe de mac, 1 kg cartofi curățați și dați pe răzătoare, 200 g unt topit și răcit, 2 ouă bătute ușor, încă 1 linguriță semințe de mac.

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C, se unge o formă de cozonac cu unt topit și se tapetează cu hârtie pentru copt, care se unge și ea cu unt.

Se cern făina și praful de copt într-un castron, se adaugă zahărul, macul și cartofii și se face la mijloc o gropiță în care se pun ouăle și untul. Se amestecă cu o lingură de lemn (nu exagerat de puternic), până ce se obține un aluat neted.

Se toarnă în tavă, se nivelează suprafața și se presară cu semințe de mac. Se coace 50 min. (se încearcă cu un ac sau cu un pai), se lasă trei minute să se odihnească, se scoate din tavă și se lasă să se răcească.

Pâinea cu mac se poate ține la frigider 4 zile, iar în congelator până la 4 săptămâni.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.