Ouă cu pătrunjel și iaurt 
    
    Rețetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 25 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Porții: 4
    
  
    
     
    Ingrediente: 8 ouă, ulei, 2 linguri pesmet, 2 legături pătrunjel, 100 ml iaurt, 3-4 lingurițe muștar.
    
  Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, apoi se lasă în apă rece, se decojesc și se lasă să se răcească. Se dau apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei fierbinte puțin, numai cît să capete o culoare aurie și se scot pe un platou. Se taie mărunt pătrunjelul, se prăjește în ulei și se presară peste ouă. Se taie apoi ouăle în sferturi și se pune peste fiecare o lingură de iaurt, o linguriță de muștar și se presară sare și piper după gust.
     
     |