Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ouă Tonnato

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 125 g piept de curcan (sau carne slabă de vițel), 150 g ton (din conservă), 8 ouă, 200 g fasole verde îngustă (congelată), 2 linguri smântână subțire, 150 g maioneză, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură capere, sare, piper.

Mod de preparare: Se scurge tonul, se zdrobește și se amestecă bine (cu mixerul) împreună cu maioneza. Se adaugă zeama de lămâie (puțin câte puțin) și apoi se încorporează smântână. Se sărează, se piperează, se acoperă vasul cu capac și se ține 30 min. la rece.

Fasolea se fierbe circa 8 minute în apă cu sare (să fie "al dente", nu moale). Se bagă sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă.

Se fierb ouăle tari, se bagă puțin în apă rece, se curăță de coajă și se lasă să se răcească. Carnea (de curcan sau vițel) se fierbe și se taie lamele late de 3 mm. (Poate să fie și carne din friptură.)

Pe un platou, se așează fasolea și carnea și deasupra se toarnă o parte din piureul de ton. Urmează apoi ouăle, tăiate în patru, acoperite cu restul de ton și presărate cu capere.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.