Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Orez cu salată de morcovi
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 300 g orez, 300 g ciuperci, 200 g mazăre, 3 morcovi, o jumătate de țelină, un sfert de varză albă, o ceapă, 2 ardei capia, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, mărar, pătrunjel, o lămîie, sos de roșii dulce.

Mod de preparare: Doi morcovi și țelina se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă și se toacă mărunt.
Se pune peste legumele rase împreună cu sucul de lămîie, sarea, piperul și două linguri de ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac și se introduce la rece pînă în momentul servirii.
Ceapa se curăță de foi, se toacă mărunt și se călește două minute în ulei încins. Se adaugă orezul spălat și scurs de apă, se prăjește timp de două minute, apoi se adaugă apă cît să-l depășească cu două degete.
Se adaugă morcovul rămas curățat și tăiat cubulețe, sarea și piperul după gust. Ciupercile se curăță de coajă, se spală și se taie în felii.
Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot cu o spumieră. Cînd ore­zul este aproape făcut se adau­gă ciupercile, ardeii capia tocați în cubulețe, mazărea fiartă, mărarul, pătrunjelul și se amestecă.
Orezul se servește fierbinte sau rece, cu salata de legume și sosul de roșii dulce.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.