Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Omletă țărănească cu ton
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 8 ouă, 500 g cartofi, 4 cepe mici, 2 linguri smîntînă groasă, 60 g unt, 1 conservă mijlocie de ton în ulei, 2 linguri ulei, 1 legătură codițe de ceapă verde, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Se curăță cartofii de coajă, se fierb 15 minute în apă cu sare, se scurg și se taie rondele. Ceapa curățată se taie peștișori și se prăjește în uleiul încins. Se adaugă cartofii, se lasă și ei 15 minute să se patrundă, amestecînd din timp în timp.
Într-un castron, se bat ouăle cu smîntîna, se încorporează codițele de ceapă verde tăiate rondele, se sărează și se piperează.
Se ia o tigaie mai mare, se pune untul - la foc slab - să se topească și se toarnă ouăle bătute. Se lasă circa 3 minute să se închege, se pun în mijlocul omletei cartofii sote și tonul bine scurs, se pliază, se lasă încă 5 minute să se rumenească și apoi se glisează pe un platou. Se gustă din nou de sare și piper și se servește imediat.
Pentru ca tonul să nu modifice gustul omletei, folosiți conserve cu ton alb, bucăți mai mari, nu fărîmițat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.