Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Omletă cu nectarine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 nectarine, 5 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 100 ml smantana proaspata, 1 plic de praf de copt, 1 pahar de lapte, 120 g unt, sucul de la o lamaie, un praf de sare.

Mod de preparare: Bateti ouale cu o furculita, impreuna cu zaharul, pana devin ca o spuma.
Amestecati faina cu praful de copt si sarea si incorporati-le in oua. Adaugati paharul de lapte si smantana. Amestecati bine cu furculita.
Spalati si stergeti lamaia, radeti-o pe razatoarea mica, apoi taiati-o si stoarceti-i sucul. Spalati nectarinele si taiati-le in sferturi mai mari.
Topiti 100 g de unt intr-o craticioara si adaugati-l peste compozitia de oua. Amestecati.
Puneti untul ramas sa se incinga intr-o tigaie mare, caliti (pana se auresc) nectarinele, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie. Varsati ouale peste nectarine, intindeti-le omogen in tigaie cu o spatula de lemn si lasati-le sa se inchege putin. Micsorati focul si cu ajutorul spatulei faceti astfel ca partile mai crude ale omletei sa ajunga la fund, pentru a se praji omogen. Coacerea dureaza 4-5 minute (compozitia trebuie sa ramana moale). Mutati omleta pe un platou si serviti-o calda.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.