Năut gratinat
Rețetă tradițională din Spania
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 200 g năut fiert, 4 roșii, 2 cepe, 100 g mozzarella, 4 linguri ulei de măsline, 1 foaie de dafin.
Mod de preparare: Se dau roșiile și ceapa pe răzătoare (sau se toacă foarte mărunt în robot, blender, etc). Într-o tigaie, se pune uleiul și, cînd s-a încins, se pun roșiile și ceapa. Cînd ceapa este aproape înmuiată, se adaugă foaia de dafin și se acoperă tigaia cu un capac. Se lasă la foc mic încă 5 minute. Se unge o formă cu ulei, se pune năutul și deasupra se toarnă sosul de ceapă și roșii. Se agită forma ca să se amestece bine sosul cu năutul. Deasupra se acoperă cu felii de mozzarella și apoi se dă la cuptor pînă se topește brînza.
|