Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mușchi de vită Wellington

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1 1/4 kg mușchi de vită, sare, piper negru, 2 linguri ulei, 1 pachet aluat de plăcintă congelat, 1 ou, 150-175 g pate de foie gras (opțional), 450 g ciuperci, 3 linguri arpagic tăiat mărunt, 2 linguri unt, 6 linguri vin de Madeira, 1 crenguță cimbru, piper alb, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se frige mușchiul condimentat în uleiul încins, timp de 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se călesc în grăsimea din tigaie untul și arpagicul, apoi se adaugă ciupercile tăiate cubulețe mici, cimbrul, sare, piper alb. Se sotează la foc mic circa 10 min. Se adaugă vinul și se mai lasă pe foc mic până se îngroașă compoziția. Se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat și se lasă să se răcească complet. Se întinde aluatul decongelat pe o planșetă presărată cu făină.

Prima variantă: se unge la mijloc cu pateul de foie gras, se întinde compoziția de ciuperci, se așează deasupra mușchiul și se învelește în aluat.

A doua variantă: se întinde umplutura de ciuperci direct peste aluat, se așează mușchiul și se învelește în aluat; se apasă bine marginile pentru a se lipi.

Se unge o tavă cu 1 lingură de unt, se pune mușchiul învelit, se apasă ușor, se unge cu ou bătut și, înainte de a-l introduce în cuptorul încins, se face o mică tăietură la suprafața aluatului, pentru a permite aburilor să iasă. Se lasă să se rumenească între 15 și 20 min.

Se servește, după dorință, cu cartofi natur și sos.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.