Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mușchi de porc cu portocale

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg mușchi de porc, 300 g cașcaval afumat, 5 portocale, busuioc uscat, 2 cepe, 5 căței de usturoi, 2 frunze de dafin, sare, piper, ulei, boia dulce, boia iute, 6 boabe piper, boabe de muștar, cartofi, smîntînă.

Mod de preparare: Cepele și usturoiul se curăță de foi, se taie rondele și se pun într-o oală. Se adaugă frunzele de dafin, boabele de piper și cele de muștar, boiaua dulce și cea iute.
Trei portocale se spală, se taie în jumătate, se stoarce sucul și se toarnă în oală.
Se adaugă cinci linguri de ulei, se așază mușchiul de porc crestat, se amestecă, se acoperă oala cu folie alimentară și se introduce la rece pentru 45 de minute.
Se amestecă din când în când ca să se pătrundă carnea. Se scoate carnea din oală, se adâncesc crestăturile sub forma unor felii și se așază într-o tavă.
În mijlocul fiecărei crestături se așază câte o felie de cașcaval afumat, se toarnă puțin ulei, două căni de apă, portocalele rămase tăiate felii și se introduce în cuptor.
Se coace la foc mediu timp de o oră, apoi se scoate și se așază pe un platou.
Se servește alături de un piure din cartofi, busuioc tocat și smîntînă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.