Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Musaca de pește cu vinete
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 800 g macrou, 3 vinete, făină, ulei pentru prăjit vinetele.
Pentru sosul alb: 1/2 pahar lapte, 1 lingură făină, 3 linguri unt, 2 ouă.
Pentru sosul de roșii: 500 g roșii, 150 ml ulei, 3-4 căței de usturoi, cimbru, sare.

Mod de preparare: Cureți vinetele, le tai pe lung, le presari cu sare și după 1/2 de oră le speli și le storci. Le dai prin făină, le prăjești în ulei și tapetezi cu ele o formă unsă cu unt. Tai peștele felii, îl fierbi 2 minute în puțină apă cu sare, îi scoți oasele și îl așezi peste vinete.
Pregătești apoi sosul: dizolvi făina în laptele rece, îl pui pe foc și amesteci continuu timp de 10 minute. Adaugi untul, dai cratița deoparte și lași să se răcească, după care o amesteci cu ouăle crude. Torni compoziția peste vinete și pește și dai musacaua la cuptor, la foc potrivit, 1/2 de oră.
Separat, călești roșiile în ulei cu cimbru și usturoi tocat, treci sosul prin sită și îl pui peste musaca în fiecare farfurie.
Se servește atît caldă, cît și rece, cu mamaliguță caldă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.