Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mousaka
Rețetă tradițională din Grecia

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg vinete, 500 g cartofi, 500 g carne tocată, 1 conservă de roșii, 200 ml ulei, 2 cepe, un cățel de usturoi, o frunză de dafin, o cană și jumătate de brânză rasă, o cană de unt, o cană de făină, 2 ouă, 4 căni de lapte dulce, ulei pentru prăjit, sare, piper, nucșoară, unt pentru tavă.

Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie în fâșii, cartofii se curăță și se taie în felii subțiri. Se prăjesc legumele în ulei, se scot cu o spumieră și se pun într-un castron.

Separat, se sotează ceapa tocată și usturoiul, se adaugă carnea tocată și se prăjesc 10 min., amestecând continuu. Se adaugă roșiile, sarea, piperul, se reduce focul și se fierb 30 min.

Se unge o tavă cu unt, se așează jumătate din cantitatea de vinete și cartofi, jumătate din cantitatea de carne și se presară brânza rasă. Se așează deasupra restul de legume prăjite și carnea rămasă.

Untul se topește într-o cratiță, se adaugă făina și se amestecă încontinuu cinci minute. Se adaugă laptele și se fierbe până când sosul a început să fiarbă. Se ia cratița de pe foc și se adaugă un amestec din ouă, sare, piper și nucșoară. Se pune în cratiță și se amestecă bine. Se toarnă peste conținutul tăvii, se introduce în cuptor și se coace 40 min. sau până când capătă o culoare maronie.

Se taie după 15 min. și se servește cu salată țărănească sau cartofi la cuptor cu ulei de măsline și oregano.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.