Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Morcovi la cuptor
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg morcovi, 4 portocale, 4 căței de usturoi, 75 g unt, 2 crenguțe de cimbru, 50 g semințe de dovleac crude, 2 linguri miere, 1 linguriță semințe de chimen, sare, piper.

Mod de preparare: Morcovii se curăță de coajă, se spală și se fierb în apă cu sare și puțin unt. Cînd sînt fierți, se scot cu o spumieră și se pun într-o strecurătoare.
Se lasă la răcit, se taie în felii mai groase sau jumătăți și se așază într-o tavă. Se presară semințele de dovleac și cele de chimen, sare și piper.
Din loc în loc se pun cubulețe de unt, se toarnă mierea peste toți morcovii și se presară cimbrul tocat.
Portocalele se spală și se taie în felii. O portocală se stoarce și sucul obținut se toarnă peste morcovi.
Feliile de portocală se pun peste morcovi și se presară usturoiul tăiat în felii.
Se introduce tava în cuptor și se ține 30-45 de minute, în funcție de cât de crocanți se doresc a fi morcovii.
Ca să nu aibă un gust pro­nun­țat de usturoi, se pune ustu­roiul întreg, fără să fie curățat de foi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.