Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mix de fasole cu creveți
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 500 g fasole verde, 500 g fasole albă, 500 g creveți decorticați, 2 ardei capia roșii, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, usturoi, ardei iute, 1 lămîie, 300 ml vin alb, o frunză de dafin, oțet balsamic, sare, piper, busuioc, ulei, boia iute.

Mod de preparare: Creveții se decongelează, se spală, se scurg de apă și se pun într-un castron.
Într-o oală, se pun la fiert vinul alb, un litru de apă, boabele de piper, frunza de dafin și o lingură de oțet balsamic.
Cînd amestecul de vin și apă a început să clocotească se adaugă creveții și se fierb cinci minute. Se scot cu o spumieră, se pun într-un castron și se țin la cald.
Cele două tipuri de fasole se spală, se fierb în apă cu sare și se scurg. Cepele și patru căței de usturoi se curăță, se spală și se toacă mărunt. Ardeii capia și ardeiul iute se curăță de semințe, se spală și se taie în felii subțiri.
Se încinge ulei într-o cratiță, se adaugă legumele tocate și se prăjesc cinci minute la foc iute.
Se adaugă fasolea, creveții și sucul de lămîie. Se condimentează, se presară busuioc și se prăjesc timp de cinci minute.
Ardeiul iute se poate înlocui cu un vîrf de cuțit de boia iute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.