Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mini-tort cu migdale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: 250 g iaurt, 170 g zahăr tos, miere, 6 ouă, 3 albușuri, 500 ml frișcă, 27 g gelatină, o lămîie, 200 g ciocolată albă, 6 linguri făină, sare, zahăr vanilinat, 50 g migdale, 50 g alune de pădure, topping de căpșuni, scorțișoară, ulei.

Mod de preparare: Cele șase ouă se amestecă bine cu 60 g zahăr tos, două pliculețe cu zahăr vanilinat și sarea. Se mixează, se adaugă făina și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei.
Se introduce în cuptor și se coace. Se îndepărtează hîrtia de pe blat, se lasă la răcit și se taie cercuri cu o cană. Gelatina se înmoaie în apă rece, apoi se topește la bain-marie și se toarnă peste iaurt.
Frișca mixată se toarnă peste iaurt, se adaugă restul de zahăr tos, sucul de la o jumătate de lămîie, o lingură de miere și albușurile. Se mixează, se așază fiecare cerc într-o cană tapetată cu folie de plastic și se toarnă compoziția. Se introduc la rece pentru o oră, acoperite cu folie.
Ciocolata se topește la bain-marie, se întinde pe o folie de aluminiu și, după ce s-a întărit, se decupează cerculețe cu o formă.
Se decorează tortulețele cu ciocolată, alune de pădure și migdale.
Se servesc cu topping de căpșuni, presărate cu scorțișoară.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.