Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mini-tarte cu banane
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 300 g făină, 180 g unt, 80 g zahăr tos, 3 ouă, 150 g pudră budincă de vanilie, 2 banane, 50 g fulgi de cocos, zahăr vanilinat, praf de copt, o linguriță de esență de lămîie, sare, o linguriță de pudră de scorțișoară, mentă.

Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se amestecă untul, zahărul tos și 50 g praf de budincă. Se adaugă un praf de sare, două pliculețe de zahăr vanilinat și două ouă.
Se mixează pînă cînd devine ca o cremă, se adaugă făina mestecată cu o jumătate de pliculeț de praf de copt și se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare.
Se acoperă cu folie alimentară și se introduce la rece pentru 30 de minute. Se ung forme de tarte cu unt, se pune cîte o bilă din aluat și se presează ca să ia forma de tartă.
Se introduc în cuptor zece minute. Fulgii de cocos se pun într-un castron împreună cu esența de lămîie, bananele pisate, praful de budincă și pudra de scorțișoară. Se adaugă oul rămas, se amestecă și crema rezultată se pune peste tartele scoase din forme și întoarse.
Se introduc din nou în cuptor și se țin pînă cînd compoziția se întărește și capătă o culoare aurie.
În crema de cocos, se poate adăuga și mentă tocată.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.