Mini-eclere cu cremă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 10
Ingrediente: 3 ouă, 100 g unt, 650 ml lapte dulce, 1 vârf de linguriță sare, 225 g făină, 1 plic budincă de vanilie, 1/2 linguriță pudră de scorțișoară, 1 vârf de linguriță pudră de ghimbir, zahăr vanilinat, cacao (facultativ).
Mod de preparare: Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, se adaugă pudra de scorțișoară, pudra de ghimbir, două pliculețe cu zahăr vanilinat și se lasă să se răcească.
Într-o oală se pun la fiert 250 ml lapte, 100 g unt și sarea. Când s-a topit untul, se ia de pe foc, se presară făina cernută și se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloașe. Se lasă la răcit timp de 5 min., se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt, se ia din compoziție cu o linguriță și se pune în tavă.
Se procedează la fel cu toată compoziția, se introduce tava în cuptor și se coace 10-15 min. la foc potrivit spre iute. Se scot din tavă cu ajutorul unui cuțit, se lasă să se răcească, apoi se taie în jumătăți.
Se umplu cu budinca de vanilie, se acoperă cu folie alimentară și se introduc la rece pentru minimum 30 min.
În aluat, se poate adăuga și cacao, înlocuind o lingură de făină cu o lingură de cacao.
|