Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mere cu varză roșie și șuncă

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg varză roșie, 300 g ceapă tăiată rondele, 1/4 l vin roșu dulce, 3 foi de dafin, 1 linguriță chimen pisat, 3 cuișoare, 1 lingură condimente combinate, 2 linguri oțet balsamic, 100 g afine (pot să fie și din conservă), sare, piper, 4 mere, 200 g șuncă presată tăiată felii, 2 linguri de unt pentru gătit.

Mod de preparare: Varza rosie se spala, se taie in doua,se taie cotorul si se taie foarte fin. Se amesteca varza cu ceapa taiata rondele si se caleste 5 min. in 2 linguri de unt. Se adauga vinul, foile de dafin, chimenul, cuisoarele, condimentele si otetul. Pe foc mic, cca. 40 min. se calesc impreuna, apoi se adauga 2/3 din cantitatea de afine si se condimenteaza cu sare si piper. Se scot foile de dafin si varza se scoate si se aseaza in 4 forme rezistente la foc. Se spala merele si cu dispozitivul cilindric scoatem semintele. Pe fiecare portie punem un mar. Restul de afine se amesteca cu sunca taiata cubulete si umplem merele. Punem formele pe o tava si coacem, in cuptor preincalzit, acoperite cu folie, 40 min. la 200 grade C. Dupa 30 min. de coacere, se ia folia de pe forme si se continua coacerea inca 10 min.
Se serveste cu cartofi prajiti.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.