Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncărică de ciuperci cu ficat

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 200 g ficat de vițel, porc sau pasăre, 1/2 kg ciuperci, 100 ml vin, 200 ml suc de roșii, 80 g ceapă, 100 ml untdelemn, mărar, pătrunjel, 20 ml zeamă de lămâie, 1 linguriță rasă de sare, piper.

Mod de preparare: Ceapa, tăiată mărunt, se călește în untdelemn 2 min., apoi se adaugă ciupercile bine spălate și tăiate în felii mai groase, vinul, sucul de roșii, sarea, un vârf de cuțit de piper, frunze de mărar și pătrunjel tăiate mărunt și zeama de lămâie. Se fierb acoperite circa 30 min., până când se înmoaie bine.

Ciupercile spălate lasă multă apa, dar se fierb până când aceasta scade la nivelul lor. Se pot fierbe și la cuptor, tot acoperite, până ce scade apa și rămâne un sos care să le cuprindă.

Ficatul se taie în felii de circa 3 cm grosime. Feliile se presară cu puțin piper, se trec prin făină și se prăjesc.

Ficatul prăjit se așează pe platou, se presară cu puțină sare și se servește imediat, cu mâncarea de ciuperci caldă în jur, ca fel întâi sau fel doi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.