Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare de praz (I)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 3-4 fire de praz, 4-5 linguri untdelemn, 1/2 kg roșii sau 1/4 l suc de roșii, 25 g zahăr, 1 foaie de dafin, sare, pătrunjel tăiat mărunt, piper boabe, lămâie.

Mod de preparare: Bulbul prazului, până la frunzele verzi, se taie în bucăți de cca 3 cm, care se vor pune într-o cratiță de cca 2 l, cu tot untdelemnul; se presară cu o linguriță rasă de sare și se înăbușă la foc mic 6-7 minute, acoperite. Apoi se adaugă roșiile tăiate în felii mai groase sau sucul de roșii sau o lingură cu pastă diluată cu 1/4 l apă, 2-3 felii de lămâie, vinul, foaia de dafin, 10 boabe de piper sau un vârf de cuțit cu piper măcinat și pătrunjel. Zahărul se caramelizează până când face puțină spumă, se stinge cu 2-3 linguri cu apă fierbinte, lăsându-se pe foc până când se topește, apoi se adaugă sos. Se amestecă toate, se dă cratița descoperită la cuptor, unde se lasă circa 30 minute, la foc mijlociu. Făină nu se pune, deoarece sosul nu trebuie să fie prea gros, nici în cantitate prea mare. Când este gata, se adaugă puțină sare, dacă este necesar. Se servește ca atare, ca fel doi, sau cu chiftele, fripturi de porc, vițel, vită sau pasăre, sau rece ca fel întâi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.