Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare de iepure cu smântână

Ingrediente: 600-700 g de carne de iepure, 100 g ceapă, 100 ml smântână, 25 g făină, 50-80 ml untdelemn, o linguriță piper, 1/2 de linguriță boia dulce de ardei, o linguriță de pătrunjel tăiat mărunt.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește un minut în untdelemn; se adaugă carnea tăiată în bucăți de mărime mijlocie și se amestecă, ca să se prăjească puțin pe toate părțile. Se pun 4-5 linguri cu zeamă de la marinare sau cu apă și 1/2 de linguriță cu sare și se lasă să fiarbă acoperită până când se înmoaie bine, adăugând câte puțină zeamă sau apă, ca să nu se ardă sosul.

Când este gata, făina se freacă cu circa 250 ml de apă rece, adăugată câte puțin, ca să nu se formeze cocoloașe și se toarnă în sos, lăsându-l să fiarbă câteva clocote, ca să se lege. Dacă sosul este prea gros, se mai diluează cu apă, atât cât să cuprindă bucățile de carne. După ce a fiert câteva clocote, se ia de pe foc, se amestecă imediat cu smântâna, bătută bine cu o lingură cu apă rece, se sărează după gust, se adaugă pătrunjelul și piperul. Pentru culoare, se încălzește o lingură de untdelemn cu boia și se deșartă în mâncare.

Se servește cu piure de cartofi, cu garnitură de orez sau cu găluște, ca fel doi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.